Dieleman & Schipper

  • Home
  • Dieleman & Schipper
Shape

DNA verantwoordelijk voor netwerkbeheer bij Dieleman & Schipper accountants & fiscalisten

“Gelukkig hoeven wij ICT-beslissingen niet alleen te nemen”

De ontwikkelingen in de accountancy gaan hard. De digitalisering neemt steeds verder toe. Marcel Vat, partner bij Dieleman & Schipper accountants & fiscalisten, vat het treffend samen. “We hebben minder huisvesting nodig en meer servercapaciteit.” DNA helpt Dieleman & Schipper bij de inrichting en het beheer van een betrouwbare ICT-omgeving. Dichtbij de klant zitten, betrokken zijn. Voor Dieleman & Schipper is het een voorwaarde voor een goede klantrelatie. Daar verandert zelfs internet niets aan. Vandaar dat het kantoor met 14 medewerkers drie vestigingen telt: in Yerseke, Sliedrecht en Nijkerk. “Wij willen voor onze klanten meer zijn dan een accountant”, zegt Vat. “We fungeren ook als coach, begeleider, bedrijfsadviseur. Nu het administratieve proces steeds meer wordt geautomatiseerd, versterkt ons dat in die rol.”

Stabiele ICT-omgeving vereist

Twee jaar geleden verzelfstandigde Dieleman & Schipper haar loonafdeling onder de naam Omega salaris & advies. Omega biedt de mogelijkheid van online salarisverwerking en digitale personeelsdossiers. “DNA maakte ons ervan bewust dat dit om een stabiele ICT-omgeving vraagt. Daarom hebben we geïnvesteerd in een nieuwe server. Of beter: in twee servers, die gespiegeld zijn. Valt de ene server uit, dan kan de andere server het overnemen. Daarnaast maken we natuurlijk voldoende back-ups. DNA monitort dat proces. Als we ooit bestanden moeten herstellen, willen we er zeker van zijn dat we over een goede back-up beschikken.”

Van fysieke ruimte naar servercapaciteit

De servers staan opgesteld op het hoofdkantoor in Sliedrecht. De medewerkers op de drie kantoren werken op thin clients, die verbonden zijn met de Citrix-server. Domme terminals waarop geen data worden opgeslagen. Een stabiele en relatief onderhoudsvriendelijke infrastructuur. “We hebben geen opslagcapaciteit nodig op de verschillende kantoren. Zelfs geen archiefkasten”, glimlacht Vat. “Voorheen hadden we schappen vol met dossiers. Nu scannen we alle stukken in, waarna ze worden opgeslagen op de server.”

DNA beheert

Deze werkwijze stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid van de ICT-omgeving. Als de server niet beschikbaar is, zitten 14 medewerkers stil en hebben klanten geen toegang tot hun online gegevens. Dieleman & Schipper laat het proactief ICT-beheer dan ook graag aan DNA over. “Zij monitoren ons netwerk continu en kunnen problemen oplossen voordat wij of de klant er iets van merken. Daarnaast voeren ze al het onderhoudswerk uit. Krijgen we bijvoorbeeld updates van fiscale of softwarepakketten, dan worden die door DNA geïnstalleerd. Dat gebeurt grotendeels op afstand. De verantwoordelijkheid voor het ICT-beheer ligt helemaal bij DNA. Wij kunnen erop vertrouwen dat het goed wordt uitgevoerd. Wil je echt als partners samenwerken, dan is dat vertrouwen cruciaal”, stelt Vat, die blij is dat hij op DNA kan terugvallen.

Strategisch overleg

Minstens twee keer per jaar plant hij met DNA een strategisch overleg in.

“We willen over en weer betrokken blijven. DNA moet weten welke plannen wij hebben. Wij willen weten welke ICT-ontwikkelingen interessant zijn. In die gesprekken kunnen we vooruitkijken. Zo zullen we in de toekomst opnieuw voor de keuze staan: investeren in een eigen server, zoals twee jaar geleden, of alles in de cloud. Gelukkig hoeven we zulke ICT-beslissingen niet alleen te nemen!”

Marcel Vat, partner Dieleman & Schipper